AirClim anställer en energiexpert


Photo: Flickr.com/ Piere Metiver CC BY-NC

AirClim arbetar internationellt för att motverka luftföroreningar och klimatförändringar. Nu söker vi en expert på energifrågor till vårt kontor i centrala Göteborg. Dina arbetsuppgifter handlar främst om att följa upp EU:s direktiv och andra internationella ramverk som gäller energieffektivisering och förnybar energi, samt att inom dessa frågor bedriva påverkansarbete i enlighet med AirClims vision. Vi ser gärna att du har en lämplig högskoleutbildning och framförallt att du brinner för våra målsättningar.

Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet av liknande frågor, liksom om du är insatt även i relaterade ämnen, så som transportsektorn och dess utsläppsproblem. Du ska vara initiativrik, kunna arbeta självständigt, ha god samarbetsförmåga, och vara duktig på att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom arbetet även innebär att representera AirClim på internationella möten ser vi gärna att du trivs med att arbeta utåtriktat och inför publik. Erfarenhet av projektansökningar ses som en fördel, och du kommer att ha goda möjligheter att bidra till en förlängning av anställningen.

Det är en visstidsanställning 2019-10-15 - 2020-04-15 med möjlighet till förlängning.

Ansökan och CV skickas till marko.reinikainen@airclim.org senast 2019-08-15. Tilläggsuppgifter fås per telefon: 073-043 4715.

AirClim är en ideell organisation som bildats av fyra svenska miljöorganisationer och arbetar med bevakning, kunskapsspridning och påverkan i EU och internationellt. AirClims tidning Acid News når prenumeranter över hela världen.